Fermentert drikke

Ønsker du at næringsopptaket i tarmen din skal øke?

Visste du at jo flere bakteriestammer du har etablert i tarmen, jo sterkere immunforsvar har du? Å styrke tarmhelsen med nærende fermenterte drikker er en smart ting. Ved inntak av enzymrik drikke som inneholder organiske syrer, ulike nyttige bakteriestammer, vitaminer og mineraler, så vil fordøyelsen av maten bli mer effektiv og næringsopptaket øker. Å ha en balansert mikrobiota er en forutsetning for en god helse.

Er du plaget med:

 • Oppblåsthet
 • Treg mage
 • Løs mage
 • Magesmerter
 • Lite energi
 • Urolig nattesøvn
 • Urolig sinn
 • Stress

Da kan det være en god idé å lære deg å lage en variasjon av fermenterte velsmakende drikker og jeg hjelper deg trygt på veien, slik at det blir enkelt for deg å komme i gang.

Kanskje er du nysgjerrig på hvordan det er å være med på onlinekurset?

”Først og fremst tusen takk Gry for all inspirasjon og lærdom – entusiasme og glede for mat, drikke og helse. Jeg startet å følge deg rett etter jul, etter å ha hørt deg på Ingefær podcast. Jeg ble nysgjerrig etter å høre din historie om mye sykdom og antibiotika kurer –  for jeg kunne nemlig relatere til dette til min egen historie.

Det har vært og er en reise, mye prøving og feiling. Men det har absolutt vært verdt å interessere meg for fermentert mat og drikke. Jeg er kokk og har et brennende engasjement til mat, elsker å lage, glede og inspirere andre og etter å ha vært med på 2 av dine nettbaserte kurs, så er denne gleden ikke blitt mindre. Det å kunne inspirere andre å få dem interessert, og kunne sette dem i gang med fermentering er virkelig en stor glede og bonus.

Å kunne få muligheten til å være med på slike kurs, hjemme i stuen/kjøkkenet, for min del i Danmark og til tider offshore, er virkelig et privilegium. Jeg lærer like mye, om ikke mer der fra hvor jeg er og når det passer meg. Vi lever alle i en travel hverdag med utfordringer i forhold til tid og sted – da er et nettkurs som dette den perfekte måten å lære på.

Livet skjer, og selv om jeg ikke alltid har kunnet følge oppgavene vi har fått underveis i kurset, så kan jeg gjøre det i mitt tempo når jeg har tid. Kursportalen og Facebook-gruppen er der og vi får alltid hjelp hvis vi trenger det. Det at du, Gry, følger oss opp med spørsmål og svar underveis og på live sendinger, gir det siste ekstra – ingen dumme spørsmål, bare masse ny læring og kunnskap.

Det aller beste med dine kurs er at de er levende – de utvikles undervegs og det at vi får et fellesskap, nye bekjentskaper og venner med samme interesser er en stor gave. Det er opp til en selv hvor masse en får ut av kurset, det gjelder å tørre å dele, stille spørsmål og være åpen i gruppen – dette kan være litt skummelt i starten, men man får virkelig masse i retur. Så min største oppfordring til nye deltakere er å gå utenfor komfortsonen, lag, del og still spørsmål i gruppen – jeg lover at det er mange som lurer på det samme som deg – tenk på alt du kommer til å lære og kanskje du kan lære noe til de andre!?

Gleder meg til flere kurs – og vil aldri være i tvil om jeg skal melde meg på kurs hos Gry, hun er virkelig en inspirasjon og et fantastisk menneske som jeg er heldig å ha funnet.”  – Silje Bornø-Eikesdal

Jeg gleder meg

Det er så inspirerende å holde onlinekurs og følge kursdeltakerne gjennom mange uker, hvor jeg ser utviklingen fra å være usikre til å produsere og dele bilder av den ene godsaken etter den andre som er til glede, læring og inspirasjon for oss alle. Jeg gleder meg stort til å komme i gang og håper du vil bli med meg og en fin gjeng med andre fermenteringsentusiaster.

Fermentert drikke

 1. Online-kurset går over 4 uker. Du har tilgang til ditt kursmateriell for alltid.
 2. 8 praktiske og grundige videoer der jeg viser steg for steg hvordan du fermenterer mange ulike drikker.
 3. Et eget oppskriftshefte med oppskrifter på fermentert drikke som du kan skrive ut og ha lett tilgjengelig på kjøkkenet under kurset
 4. Foredrag for en teoretisk forståelse av hva fermentering er
 5. Vi lager: Kombucha, grønnsaksjuice, kefir, vannkefir, kvass, tjukkmjølk og ingefærøl
 6. FAQ (ofte stilte spørsmål og svar).
 7. Muligheten til å knytte bånd med andre fermenteringsentusiaster gruppen Fermentering og kraft med Gry Hammer. Utrolig verdifullt
 8. Bonus! E-boken Fermentert mat og drikke -mine favoritter, som gir deg en variasjon av spennende oppskrifter på både mat og drikke.

Velkommen på kurs! Du kan bestille det her.

PS! (Startkulturer til vannkefir, melkekefir og kombucha kan kjøpes i nettbutikken min HER)