FARLIG GOD SNICKERSKAKE!

Nå i disse sommerdager tenkte jeg det hadde vært veldig deilig med et littegrann sunnere alternativ til noe godt å mumse på. Derfor ble det til litt eksperimentering for å få til en god snickerskake- og etter min smak traff jeg greit på første forsøk. Jeg fant inspirasjon i en oppskrift melissaspania.no delte for et par år tilbake. 

Til bunnen trenger du:

2 gode ss peanøttsmør 

3 ss mandelmel 

1 ss kokosolje

1 ss honning

1 ss daddelsirup (eller en annen sirup, som f.eks lønnesirup)

Alt dette mikser du sammen med en stavmikser og presser ned i en form (denne oppskriften holder til en relativt liten en, 6-7 kakestykker ca). Bland inn mer/mindre mel i «deigen» til du oppnår ønsket konsistens. Sett dette i fryseren mens du lager sjokoladen.

Til sjokoladen trenger du:

40g 80% sjokolade

En halv kokosmelk-boks (all den melken som legger seg på toppen når den står kaldt)

2 ss smør

1 ss karamellsaus (kan sløyfes)

1 dl peanøtter

Smelt alt sammen på lav temperatur, vend inn peanøttene, og kjøl ned litt før du heller over bunnen. Sett i frysen/kjøleskapet til det har stivnet.

Jeg la inn et lag med den fantastisk gode melke og sukkerfrie karamellsausen til Frøken Holm,(link finner du her) for at den skulle minne mer om snickers-sjokoladen. Ønsker du å ha med den påfører du den etter bunnen har stått i frysen, før du heller på sjokoladen. Derfor kjølte jeg ned sjokoladen, for at sausen ikke skulle smelte inn i den.

Denne kaken er veldig enkel å lage, og veldig god! I tillegg er det kjekt å kunne spise noe ordentlig godt med litt bedre samvittighet. God sommer!:)

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!