FÅRIKÅL – NORGES NASJONALRETT OG SÅ TRADISJONELL SOM DU KAN FÅ DET!
Oppskrift får i kål
2 kg får i kål
1 kålhode på ca 2 kg
5 ts hel pepper (knust pepper er for pingler)
2-3 ss uraffinert mineralsalt
6 dl vann
Kutt kålhodene i biter. Legg kål og kjøtt lagvis og strø salt og pepper mellom langene.
Hell på vann (gjerne renset- jeg har endelig fått meg vannrenser, HURRA!) og kok opp. La stå og trekke i 4-6 timer på laveste varme. I mange oppskrifter står det at retten skal kokes i 1-2 timer. Det beste er å langtidskoke kjøtt med bein på lav varme for å trekke ut mest mulig godsaker fra beina og ikke varmebehandle kjøttet for lenge eller på for høy varme. Å trekke i flere timer under kokepunktet er det beste. Kjøttet blir også lettere å fordøye da.
Serveres med potatis til, gjerne mandelpotet 🙂 Her kalles de sorte hele peppekornene for små bomber, så da blir det bare morsomt når de små tygger over pepperkorn. «BOMBE!!!!!!!!!!!, kan jeg få en bombe, kan jeg få din bombe, har du fått bomber? Jeg fikk flere bomber en deg, ædabææda- oj, jeg trenger VAAANN» Så da er det en stilig måte å få små til å spise voksen-ting på. Alt ligger i hodet, vet dere 😉
Ønsker dere alle en strålende helg, og tusen takk for alle de fine mailene jeg fikk fra dere kompetente og flotte leserne mine i går :o). Dette prosjektet blir det krutt av!!!!