Eteriske oljer

Eteriske oljer for vitalitet og velvære

-Mine trofaste følgesvenner for vitalitet og velvære.

Har du behov for:

  • Bedre fordøyelse
  • Klarere tanker
  • God nattesøvn
  • Hjelp til stressmestring
  • Mer energi
  • Smertelindring

Eteriske oljer kan være en god hjelper for en helhetlig livsstil

Eteriske oljer kan være en god hjelper for en helhetlig livsstil, der du tar ansvar for din egen helse, noe jeg skriver mer inngående om i min bok Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn. De har i alle fall hatt god effekt på meg på mange plan, gjennom hele mitt voksne liv. Når jeg sier dette, så mener jeg at det er utrolig mye vi kan gjøre for vår livskvalitet ved å leve et liv hvor vi vet hva som styrker og nærer oss. Økt bevissthet og kunnskap om hva som gjør oss godt og hvilke handlinger som må til for å skape livsendrende rutiner vil selvfølgelig hjelpe deg til bedre helse og økt livskvalitet. Jeg mener også at vi skal være utrolig takknemlige for kompetente leger og en akuttmedisin jeg ikke ville vært foruten og som har hjulpet meg og mine mange ganger. Jeg ønsker å formidle en balanse mellom naturvitenskap og legevitenskap. At vi må ta det beste fra begge leirer, og forstå at det ene utelukker ikke det andre. Det er viktig å forstå hvor grensen går for hva vi kan gjøre for oss selv, og søke medisinsk hjelp når vi trenger det. Vi klarer nemlig ikke alt selv.

Min historie med eteriske oljer

Jeg har vært forelsket i eteriske oljer helt siden jeg var 19 år og jobbet som radiojournalist i NRK Sogn og Fjordane. Jeg har alltid hatt lett for å bli stresset og det var en jobb som krevde mye av en ung og ambisiøs journalistspire.

Nakken var stiv og jeg hadde muskelknuter mellom skulderbladene og et hode som kvernet på de mest underlige tankerekker både dag og natt. Jeg ble anbefalt av en kollega å gå til en aromaterapeut som kombinerte dette med klassisk idrettsmassasje. Hun hadde gode hender med et fast grep om mine stive muskler, men best av alt introduserte hun meg for en verden av eteriske oljer. Første timen hos henne åpnet hun flaske etter flaske og ba meg lukte og velge hvilken olje som appellerte mest til meg. -Hvordan vet jeg det da, undret jeg. – Det merker du, svarte hun. Nysgjerrig snuste jeg på flaske etter flaske, og da jeg duftet inn Frankincense (røkelse) så åpnet lungene seg og pusten ble umiddelbart dyp. Det føltes utrolig beroligende og jeg visste at det var ”min” olje. Hun masserte meg med Frankincense hver gang jeg gikk til behandling og jeg kjøpte både denne og flere andre oljer til eget bruk hjemme.

Dette er nå 25 år siden og siden den gang har jeg brukt eteriske oljer til de fleste anledninger i livet mitt. Jeg har lang og god erfaring i bruk av flere eteriske oljer og kjenner nå på et ønske om å dele hvordan jeg har hatt nytte av disse trofaste følgesvennene mine. Men samtidig så blir jeg aldri lei av å utforske nye dufter og kombinasjoner. Ofte så er nemlig kombinasjonen av to eller flere oljer svært nyttig for økt effekt. Jeg studerer naturmedisinsk aromaterapi hos beste Gry Fostvedt som har utdannet sine elever gjennom 30 år her i Norge.

Jeg har skrevet boken Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn. Du kan også følge meg og min eteriske oljeferd på min Facebook-side: Eteriske oljer med Gry Hammer. Følg meg gjerne der og la deg inspirere og få kunnskap om trygg og effektiv bruk av eteriske oljer.

Viktig

Husk at du alltid må kjøpe oljer som er 100% rene oljer fra kvalitetsprodusenter og som ikke ikke uttynnet. Sørg også for at det ikke er kunstige etterligninger. Det finnes mye juks på markedet, dessverre. Du finner mine økologiske oljeblandinger HER.

Hva er eteriske oljer

Eteriske oljer har en over 4000 år lang historie som trolig går enda lenger tilbake i tid. I Bibelen finner du 600 referanser til eteriske oljer hvor de knyttes til behandlingen av sykdom og i religiøse sammenhenger. De ble også brukt som skjønnhetsmiddel og ved balsamering av døde. I Kinesisk litteratur går historien til eteriske oljer enda lenger tilbake i tid enn Bibelhistorien. De eldste europeiske skriftlige kildene om eteriske oljer går tilbake til den trettende århundre og ble brukt av både hanskemakere, parfymører og i legemidler. Det var kjent at de fleste parfymører sjelden ble rammet av kolera og andre sykdommer og årsaken til dette var nok de gode antiseptiske egenskaper som de fleste eteriske oljer besitter. I de siste 150 år har vi sett flere syntetiske etterligninger av de kjente eteriske oljene, og disse har dessverre flere bivirkninger. 100% eteriske oljer kan imidlertid ha en god virkning både i legemidler, i hudpleieprodukter, forutsatt at de brukes på riktig måte og doseres riktig. Andregangs og tredjegangsdestillerte eteriske oljer brukes også i rengjøringsprodukter og i matvarer. Ettersom eteriske oljer har terapeutisk virkning, er det lurt å følge bruksanvisningen fra serøse kilder og produsenter, slik at de brukes riktig.

 

Hvordan bruke eteriske oljer?

I boken Eteriske oljer for kropp sjel og sinn lærer jeg deg trygge måter å bruke eteriske oljer på og det er viktig å ikke eksperimentere med kombinasjoner og bruksmetoder uten å vite hva du gjør. Vær spesielt forsiktig ved bruk av eteriske oljer på barn. Hold deg til trygge og effektive oljer med gode referanser fra andre. Mange oljer bør unngås rett på huden og det er en grei regel å blande 1-2 dråper i 1 ss god kokosolje eller en annen kvalitetsolje, slik at de alltid påføres huden i en uttynnet form. Eteriske oljer i dampbad eller i en duftspreder en god måte å bre de aromatiske virkestoffene fra oljene på en god og effektiv måte.

Fun fact: I følge National Institute of Health (USA) så finner du 17 277 medisinske studier av eteriske oljer i PubMed som er verdens største database innen medisin, sykepleie, odontologi, veterinærmedisin, helsestell og preklinisk vitenskap.