ETERISKE OLJER FOR KROPP, SJEL OG SINN. NY BOK!

Jeg er strålende glad for at den funklende nye boken min Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn endelig er her og kan deles med deg.

Eteriske oljer fra aromatiske planter har vært brukt i folkemedisinen i uminnelige tider. I Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn deler jeg min erfaring med og kunnskap om eteriske oljer, eller aromatiske oljer, som de også kalles, om hvordan de virker og hvordan de brukes. Jeg gir praktiske råd om hvordan hun bruker oljene i hverdagen, enten det er i ansiktsoljer, i husapoteket, eller i rengjøringen av hus og hjem. Du får oppskrifter på oljeblandinger mot forkjølelse, eksem, urolig søvn, lus, vorter, akne, sunn hud, hodepine, tannverk, desinfiserende rengjøring, med mer. For meg er bruk av eteriske oljer i hverdagen også en viktig og sanselig del av en naturlig og grønn livsstil, og mange synes det gjør godt å være omgitt av deilige og beroligende og oppkvikkende dufter i hverdagen.

Jeg har vært forelsket i eteriske oljer helt siden jeg oppdaget dem som 19-åring, den gang som en ambisiøs radiojournalist i NRK. Jeg hadde lett for å bli stresset, og dette var en jobb som krevde mye av en ung og arbeidsom journalistspire. Nakken var stiv, og jeg hadde muskelknuter mellom skulderbladene og et hode som kvernet på de mest underlige tankerekker – både dag og natt. Jeg ble anbefalt av en kollega å gå til en aromaterapeut som kombinerte aromaterapi med klassisk idrettsmassasje. Hun hadde gode hender med et fast grep om mine anspente muskler, men det beste av alt var at hun introduserte meg for en verden av eteriske oljer. Gjennom den første timen åpnet hun mange små, mørke flasker og ba meg lukte og velge hvilken olje som appellerte mest til meg.

 – Hvordan vet jeg det, da? undret jeg.

 – Det vil du merke, svarte hun. 

Nysgjerrig snuste jeg på flaske etter flaske, og da jeg trakk inn duften av frankincense (røkelse), åpnet lungene seg, og pusten ble umiddelbart dyp. Det opplevdes utrolig beroligende, og jeg visste at jeg hadde funnet minolje. Hun masserte meg med frankincense hver gang jeg gikk til behandling, og jeg kjøpte både denne og flere andre oljer til eget bruk hjemme.

Siden den gangen har peppermynte roet min sarte mage utallige ganger, rosmarin har gitt meg klare tanker, lavendel har fått meg dypere inn i søvnens rike, og frankincense har gang på gang roet ned kaos i hodet og gitt meg indre ro når det har stormet i livet. Helichrysum og nellik er to svært ulike eteriske oljer, men de har begge lindret tannverk og muskelsmerter minst like godt som Ibux. 

Eteriske oljer er en viktig og sanselig del av min naturlige livsstil. Ikke minst har eteriske oljer hjulpet meg på min åndelige vei. Sjelen min var underernært på tampen av tenårene, og da jeg trakk inn duften av de aromatiske molekylene til frankincense, virket den som en høydose åndelighet inn i mitt stressede, prestasjonsjagede vesen.

For å få størst mulig glede av eteriske oljer, må du ha et ønske om å bruke dem med bevisst. Du kan selvsagt velge deg et par trygge oljer og ha i duftsprederen fordi du synes det lukter godt og gir deg en god følelse. Det er ikke feil. Det kan være helt perfekt. Men vit også at det aromatiske universet kan gi deg så uendelig mye mer. Jeg kan guide deg et stykke på vei gjennom denne personlige boken. Dersom du blir stormforelsket i eteriske oljer, anbefaler jeg deg på det varmeste å studere aromaterapi slik at du kommer enda dypere inn i denne sanselige verdenen. Jeg har studert hos Gry Fosstvedt, som har undervist i naturmedisinsk aromaterapi i 30 år, og hun har gitt meg en utvidet forståelse av de eteriske oljenes historie og mange virkeområder. 

Eteriske oljer er terapeutiske og kan utløse emosjonelle, mentale og fysiske reaksjoner. Er du gravid, bruker medisiner eller har en diagnose som gjør at du er i tvil om du kan bruke eteriske oljer, bør du rådføre deg med din lege og en kvalifisert aromaterapeut. Det kreves kunnskap om og forståelse for både kroppens anatomi og oljenes kjemiske komponenter for å kunne bruke oljer hensiktsmessig på konkrete og mer alvorlige diagnoser. Det aller beste er da å kontakte en lege som praktiserer funksjonell medisin, eller årsaksmedisin, og som har inngående kunnskap om eteriske oljer. Heldigvis er det flere og flere leger som ikke bare behandler symptomene med ulike medikamenter, men som også tar hensyn til både symptomer og livsstil i utredningen, og har som mål å finne ut hvilke underliggende årsaker som kan være utløsende for sykdommen.

Jeg har skrevet denne boken for å inspirere deg til å invitere eteriske oljer inn i livet ditt. Jeg ønsker å oppmuntre deg til å bli nysgjerrig på deg selv, nok til at du finner ut hva du trenger av fysisk, emosjonell og sjelelig støtte. Eteriske oljer kan hjelpe deg på oppdagelsesreisen din inn i deg selv. For at eteriske oljer skal ha en god virkning, bør de kombineres med flere positive endringer i livet, som å sørge for at du er i fysisk aktivitet, spiser sunt og sover tilstrekkelig, som alle er avgjørende for god helse. La de eteriske oljene hjelpe deg med å løfte aktivitetene dine og valgene du tar i hverdagen, la dem støtte deg til en mest mulig balansert ferd gjennom livet.

Du finner signert utgave av boken I MIN NETTBUTIKK.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!