Enkle og nydelige sjokoladekuler

 

Jeg har ønsket å lage en oppskrift med enkle råvarer som alle kan skaffe seg. Jeg har en tendens til å lure inn all verdens supermat og annet. Men av og til skorter det på både utvalg og inspirasjon hos alle og enhver. Det enkleste kan til tider være det beste. Disse er nydelige og lages ofte hos oss.

Oppskrift på enkle sjokoladekuler
4 dl mandler, ferdig bløtlagt og tørket
2,5 dl dadler, jeg kjøper små myke i internasjonal mat-butikker
3-4 ss råkakao
4 ss ekstra virgin kokosolje
En klype mineralsalt uten antiklumpemiddel

Kjør mandlene i foodprocessor med  s-blad til mel, ha deretter i de øvrige ingrediensene og kjør ett par minutter til. Massen vil da samle seg i en klump. Hvis ikke, tilsett et par ekstra dadler og/eller en ss kokosolje og se hva som skjer.

Forme til kuler og sett kjølig slik at de får «sette seg». Jeg oppbevarer i glass i fryser eller kjøleskap og forsyner meg akkurat når det måtte passe meg 😉

Bon apetit!

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!