ENDELIG FIKK VI OSS VANNRENSER!!

Jeg ha i årevis drømt og maset om vannrenser. Min kjære har holdt igjen fordi han mener drikkevannet i Norge er helt fint. Jeg har mine tvil. Jeg registrerer for eksempel at Bærum kommune i sin tid ikke valgte Tyrifjorden som sin drikkevannskilde på grunn av alt tilliggende konvensjonelt landbruk, jordbruk og hagebruk. Det er enorme mengder plantevernmidler som sprøtes på alt som vokser langs denne idylliske pletten på kloden vår og jeg bor tilfeldigvis der at jeg dikker daglig av det vannet som disse restene siver ned i. Jeg fikk meg et ekstra spark bak da svigers sist var på besøk og syntes det smakte klor av vannet vårt. Nei, nå er det nok, tenkte jeg da og hev meg på prosjekt vannrenser igjen.
Jeg tenkte lenge på omvendt osmose, men det tiltaler ikke å drikke smakløst vann. Det renser for kjemikalier men tar også mineralene, slik at vannet er renset for alt. Dette er typiske system på båter eller andre lukkede system. Magneter har jeg ikke tenkt noe særlig på, da det ikke renser vannet, som jo er det jeg i hovesak ønsker. Så da endte det opp med kullfilter, da det renser for klor og annet grums jeg ikke har lyst å drikke og langt mindre fylle mine barn med- samtidig beholder vannet sitt naturlige mineralinnhold.
Så er da det store spørsmålet: merker vi noen forskjell? Det vi har merket er at vannet smaker bedre. Målet mitt er jo i hovedsak å ha et renere vann, men etter en liten måned kan jeg ikke si noe om merkbare endringer i vår helse. Det vet jeg heller ikke om vi vil, men jeg er veldig komfortabel med tanken på at alt vi drikker og alt vann som brukes til matlaging er rent og fritt for klor, uran og andre substanser jeg ikke har lyst å få i meg og mine.
I tillegg er det en bonus at den lille kranen er ganske så pen og har forbausende godt trykk i seg, for å være så liten. Vi festet den helt ut i kanten på benken slik at den ikke står i veien og at vi kan vri kranen helt inntil flisene når den ikke brukes. Det beste var at når vi først var på saken, så fikk vi bytta den idiotiske, lunefulle og fancy mote-kranen jeg absolutt skulle ha da vi restaurerte kjøkkenet for 4 år siden, med den gamle gode og litt mer ordinære kranen som var her da vi kjøpte huset. Det er en velsignelse å ha normalt trykk og en normal patent som barna og besteforeldre forstår seg på. Og ikke minst gir det bedre plass, også etter at vi fikk to kraner.
Jeg
kjøpte min vannenser fra Drikkevannspesialisten som du finner her. Rensesystemet koster kr. 3830,- Nå
ringte jeg nettopp Tom Christiansen, som driver multi-pure her til lands og smisket meg til
en fin rabatt for mine kjære lesere. Dere får 10% rabatt på kullfilteret, altså
nesten 400 kroner avslag og det er en bra deal :). Tilbudet varer en uke, så du
må bestemme deg før utgangen av neste torsdag (20 september). Når du ringer
eller mailer Drikkevannspesialisten er det fint om du refererer til
frajordtilbord
; det er rabattkoden din. Du kan også ringe herren på telefon
97974750 eller 67064750.
Det eneste minuset med rensesystemet er at om du er like lite
praktisk anlagt som meg, så må du søke hjelp. Du må enten være gift med en litt handy mann, finne
deg en litt handy mann fortere enn svint, smiske med noen du kjenner eller så må du betale
ett par kroner for å få en rørlegger i hus. Pass på at du får avklart at du
får de delene fra Dikkevannspesialisten som må til for at du enkelt kan koble
systemet på dine egne rør.


 

 Fikk du lyst på vannrenser?

Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!