Elsk på urter, urtete, urtetonic og tesil

Høsten er her og urter er noe av det jeg nyter best av akkurat nå.

Det som er så fint med urter er at de kan komponeres i unike blandinger for å støtte oss i våre ulike utfordringer i livet.

For flere år siden lagde vi en urtespiral som gjør at familien får glede av flerårige urter som sitronmelisse, mynte og salvie. I tillegg planter jeg ettårige urter innimellom slik at den bugner gjennom sommeren.

Jeg har høstet jevnt og trutt bruker urtene til både urtete, i salater, supper, gryter og wok, samt kraft, pesto og som topping på brødskiver. Urter er rett og slett noe jeg ikke kan leve uten.

Å trekke urter til te og tonic er noe jeg gjør hver dag, året rundt. Jeg har funnet stor nytte i å bytte ut et par kopper stimulerende kaffe med urtete. Ikke bare gir de næring men de er også hydrerende der hvor kaffe er dehydrerende.

Jeg er så glad for endelig å kunne tilby en romslig, solid og vakker tesil utviklet spesielt for mine urteteer. Urtene får utfolde seg i denne tesilen, noe som er viktig for å trekke ut alle virkestoff og den nydelige aromaen. I tillegg har den et lokk for å bevare all næring, eteriske oljer, ja alt det urtene kan gi oss. Trekker du te under lokk i 10 minutter får du mest mulig ut av teblandingene og lar du dem trekke enda lenger blir smaken kraftigere og teen mer nærende. Du finner tesilen med et strålende introduksjonstilbud i MIN NETTBUTIKK

Et forslag er at du har i dobbelt så mye te som angitt på pakken og lar den stå og trekke i tesilen over natten, for en særlig effektiv urtetonic som du så kan nippe små slurker av gjennom dagen. Tesilen passer selvsagt ypperlig til all te i løsvekt og består av rustfritt stål. Investerer du i denne, så har du tesil hele livet, fordi den er laget for å vare, og gi deg glede så lenge du tar vare på den.

Jeg har også stor glede av å bruke tesilen til å lage iste. Mange kaldbrygger urtene, men i min verden får du mest ut av urtene ved å trekke dem i kokende vann og lar dem være i vannet til det er nedkjølt. Sil så teen og ha den over i en flaske og oppbevar i kjøleskap, eller tilsett isbiter dersom du ønsker en kald forfriskning med det samme.

Urter kan være energigivende, balanserende, krampeløsende, beroligende, angstdempende og søvndyssende. La meg gi noen eksempler. Sitronmelisse er beroligende for magen og nyttig om kvelden for en god natt søvn, det samme er humle, sar, malve, lavendel og kamille. Urter som peppermynte, fennikel, karve og anis er strålende for å støtte fordøyelsen, fordi noen av disse er unikt krampeløsende, andre hjelper mot luft i magen osv. Noen urter er unike for kvinnehelsen. Slike som brennesle, ryllik, brennesle og sitronmelisse.

Fordi urter kan settes sammen og gi ulike resultat, har jeg laget 5 unike urteblandinger for ulike behov i livet. I tillegg har jeg blomster i alle urteteene mine fordi jeg elsker blomster og mener de bør være en del av livet vårt, samt at de også har gode egenskaper for vår helse.

DRØMMELAND består av beroligende urter for en god natts søvn. Jeg drikker den hver eneste kveld. Urteblandingen består av humle, sitronmelisse, kamille, lavendel, malve og lindeblomst. Alle hhv beroligende og søvndyssende. Du finner den HER

KVINNEKRAFT er laget for nettopp å styrke alt som gjør en kvinne til en kvinne, og består av Sitronmelisse, brennesle, marikåpe, ryllik, hibiskus, lakrisrot, blåbær, tindvedbær, nype, rødbet og roser. Den har en vakker farge, smaker frisk og godt og aller best så gjør den godt. For øyeblikket er denne utsolgt, men kommer snart på lager.

LIVSKUNST laget jeg for å gi oss styrke til å navigere gjennom utfordringer med kunst. Å se det store i det lille, finne mening i alle irrganger, og evne å se det vakre i et liv som for oss alle er tidvis krevende. Livskunst er ett av mine favorittord og urteblandingen som jeg har gitt dette navnet smaker friskt og nydelig, synes jeg. Blandingen består av peppermynte, ingefær, sitronskall, aroniabær, sitrongress, dragehode og ringblomst. Du finner den HER

MAGEFRED har fått navnet fordi jeg ville lage en blanding for trøblete og sensitive mager. Jeg har en sånn selv og synes urteblandingen hjelper meg når den slår krøll på seg. Den virker også beroligende når jeg stresser eller er urolig på en måte som «slår seg på magen». Blandingen består av peppermynte, fennikel, dragehode, brennesle, anis, karve og kornblomst. Alle kjente urter for å støtte fordøyelsen og er blitt brukt i folkemedisinen til alle tider. Du finner den HER

BALANSE er min femte og siste urtete. Jeg skulle egentlig bare ha 4 teblandinger men når Ola Aukrust hadde laget denne blandingen for meg, så smakte den så himla godt og var så balansert i smaken at den bare måtte være med, for hvem trenger ikke balanse i livet. Urtene i denne teen er grønnmynte, eplemynte, lakrisrot, rosmarin, løvetann og lindeblomst. Du finner den HER

Jeg håper du får glede av tesilen og urteblandingene mine. De er skapt for å gi energi, glede, balanse, trøst, støtte, rolig mage og dyp søvn. Du finner tesilen min HER

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!