DEN KANSKJE VIKTIGSTE SKOLEN I LANDET STÅR I FARE FOR Å BLI NEDLAGT – JEG MENER DET ER VÅR PLIKT Å SØRGE FOR AT SOGN JORD – OG HAGEBRUKSSKOLE IKKE LEGGES NED!

Har dere hørt så bort i natta? Sogn Jord- og Hagebruksskule står i fare for å måtte lukke dørene og legge jordene brakk. Det er trist som faen, spør du meg!

Norges viktigste landbruksskole har Norges eneste utdanning for økologiske agronomer. Skolens fremtid står og faller på om det kan anskaffes nok midler til å oppruste byggmasse på gården. Jorda er fruktbar og i godt hold, men skolen mangler altså oppjustert byggmasse i tråd med gjeldende regelverk. Aurland kommune river seg bittelitt i håret, fylkeskommunen likeså. Politiske løfter er i ferd med å brytes og skolens fremtid står og faller tilsynelatende på engasjementet fra MEG & DEG!

Derfor ber jeg alle mine lesere innstendig om å gå inn på siden til Venneforeningen til Sogn Jord- og Hagebruksskule HER! og hjelp dem slik at vi også i fremtiden kan få økologisk mat på våre bord! Noe annet er rett og slett uansvarlig og mitt forslag er at dette kan være årets julegavetips! Det er faktisk en livsviktig julegave til den beskjedne sum av kr 200,- og kanskje den mest meningsfulle du investerer i noensinne!

Det var dagens appell, så da er det bare å gi litt av det du har og gjøre samvittigheten glitrende ren før du går helgen i møte.

Les om venneforeningen og bidra HER!

Her kan du lese hva skolen selv sier om hvor viktig dette studietilbudet er for oss:

«Skulen er den einaste landbruksskulen som tilbyr ei yrkesutdanning der du utdannar deg til økologisk agronom. Les meir på skulen sine sider her. Utdanningstilbodet ved SJH er viktig for å kunne nå det politiske målet om 15 % økologisk produksjon og forbruk i Norge innan 2020. Forbrukarane etterspør i større og større grad økologisk mat. Andelen norskprodusert økologisk mat vert mindre om det ikkje også vert utdanna bønder som kan produsere mat etter økologiske prinsipp. Skulen er i tillegg eit kraftsenter for bærekraftig næringsutvikling og kompetansemiljø for lokal vidareforedling, til dømes ysting. Les meir om fordelane ved økologisk landbruk her

bilde www.oransje.com

 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!