Delfiakake, halvrå og full av supermat

 

250 gram 70% sjokolade, smelt i vannbad
250 gram extra virgin kokosolje, smelt i samme vannbad som sjokoladen, når den er smeltet- går raskt.
13 dråper Stevia English Toffe, evt. sukrinmelis, yaconsirup eller annen søtning.
3 glade egg + 50 gram sukrinmelis piskes til eggedosis.
Hell den smeltede blandingen av sjokolade og kokosolje i eggedosisen og bland godt med en sleiv eller visp, ikke nødvending å piske hardt.
Hell herligheten i en brødform kledt med plastfolie (Bakepapir eller matpapir funker også fint). Hell halvparten i formen og dryss deretteret et lag valnøtter og gojibær + en liten pakke vingummi med naturlige ingredienser. Hell så over et siste lag flytende sjokoladeblanding. Kaken må stå kaldt over natten for å få rette konsistensen.

 

Godis i midten :o)

Delfiakake er en sånn voksengreie. Kunne ikke fordra det da jeg var liten, men nå kan jeg knapt vente til neste kake jeg skal lage. Her liker halvparten av mine barn Delfiakake, siste halvdel mener den er for mektig. Neste gang jeg lager den kommer jeg til å gjøre følgende endringer: Jeg vil doble oppskriften, for den var farlig god og så mener jeg den ser penere ut når den er høyere enn min paddeflate variant. I tillegg vil jeg helle rikelig (3-4 dl) med valnøtter i midten, for det var en absolutt fullverdig erstatter for tørre kjeks. Jeg hadde for få i denne gangen. Også dumt å ha vingummi i midten, da det ble vanskelig å skjære den i fine skiver. Aller sist vil jeg pynte med mer valnøtter, gojibær og vingummi på toppen.

Liker du Delfiakake? Her er i allefall en variant uten Per-kjeks, herdet delfiafett og minimalt med sukker.
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!