DA ER SOMMERFERIEN OVER OG JEG ER TILBAKE!

For første gang i min tid som blogger har jeg tatt meg en velfortjent ferie. Juli har vært helt fri for blogging og kursvirksomhet. Ferien hadde vi som alltid hjemme i Selje, min barndoms vugge. Det har vært den fineste sommeren jeg kan minnes, med toppturer (bildet over er fra Tarvaldseggja sammen med min nr. 2) og strandliv med mann og barn dag etter dag etter dag. Jeg skjønte første etter noen dager ut i ferien at jeg hadde vært stressa, jeg visste ikke at jeg var det, så det er godt å få tid til å roe ned og kjenne skikkelig etter.

Jeg har som alltid brukt ferien til å jakte på sesongens delikatesser og andre mat-spesialiteter som finnes langs veiene. Bilen ble fylt til randen med fisk og kraftbein fra min tørrfiskprodusent fra Stad da vi kjørte hjem til Østlandet og en jordbær-avlegger fra Hopland i fagre Stryn hvor jeg tilbragte alle somrene mine i min barndom. Ellers er fryseren nå stappet av villbringebær, blåbær, økologiske bringebær og solbær for ikke snakke om upasteurisert sætersmør og oster fra den norske fjellheimen. Vi har fått vår egen grisunge som heter George Bacon, han skal fôres videre på optimal kost sammen med sine søsken og vi må hjelpe til med å slakte han og de andre før jul for å ha juleribbe og bacon i 2015. Senere i dag skal jeg ned til en god venninne og plukke skamløse mengder kirsebær for safting og nedfrysning. Jeg elsker denne årstiden, hvor jeg kan høste det ene etter det andre til magrere tider på året.

I morgen kommer fotograf fra Ren Mat for å ta bilder av diverse melkesyregjæret sesong-snacks jeg har skrevet om til deres neste utgave.

Jeg ville egentlig bare si at jeg er tilbake og forhåpentligvis blir det mye forskjellig  snadder jeg vil dele med dere utover høsten. Dere må mer enn gjerne komme med ønsker til blogg-innlegg som jeg kan skrive fremover. Er det  noe dere ønsker jeg skal skrive mer om, hva savner dere, hva kan jeg gi? Bare skriv en snutt i kommentarfeltet og jeg på saken, etter beste evne.

Kyllingene våre har vokst som bare juling i sommer, du ser nærmest fra dag til dag at de blir større!

Hele familien på fisketur i trebåt på Stadhavet. Blikkstille, noe som nærmest aldri kan oppleves der.
Tidlig krøkes! Elida på 4-år viste seg å være et naturtalent med fiskestanga.

Å lete etter småkrabber i «fjøråsteinane» er barndomsminner som er fine å gi videre til sine egne barn.

Det blir ikke ferie i Selje uten mors sviskekake. Livsfarlig god og svært lite sunn, men jeg bare må ha den. Mat for sjelen, kalles vel det…

 

Nydelig fiskesuppe med blant annet Lyr fisket på stang.

 

Den paradisiske Selje sanden. Anbefales som tur-mål!

Siste ferietur, de to minste fulgte eldstemor på bussen, på vei til Loppa i Finnmark.

 

 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!