Byggmester-Bob burger

 

Jeg elsker bygg og denne burgeren er smakfull og brukes her i huset som vanlig burger, med salat, tomat, agurk, brød og ketchup. Av og til sløyfer vi brødet og bruker salaten som «burgerbrød» i stedet, men da er det helst mamma og mitt grønneste barn som er mest fornøyd 😉
Oppskrift Byggmester Bob-burger
5 dl hel bygg, bløtlagt over natten og kokt til de er møre
1 purre, finhakket og forstekt myk på svak varme
4 ss kikertmel/grammel, denne kjøper jeg i innvandrerbutikken, men du kan erstatte med maizenna, fin spelt, potetmel eller annet mel til å binde kakene med
1,5 dl små havregryn
2 ss tamari, evt soyasaus eller nama shoyu
1 ss dill
1 ss paprikapulver
2 ss næringsgjær, kan sløyfes, men ha da i buljong i stedet
2 ss maizenna
1 egg
salt og pepper etter ønske
Bland guffa godt med hendene og la stå og sette seg i ca 20 min før du steker i olivenolje på svak til medium varme. Som med alle veggisburgere, er det smart å la dem steke en god stund før man forsøker seg på en snuoperasjon, da de raskt faller sammen om de ikke har dannet god stekeskorpe først. Henger de ikke godt sammen, er det bare å ta i en skje ekstra med mel og blande i før du steker videre.
Bon apetit!
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!