BURGER ER EN STORFAVORITT HER I GÅRDEN

I all sin enkelhet tar du oppskriften på Mors Gryifiserte kjøttkaker som du finner oppskrift på HER! og tilsetter en dl eller to med finhakket purreløk eller om du er så heldig å ha litt ramsløk fra sommeren. Vil du ha burgerne barnevennlige så kan du ta utgagnspunkt i originaloppskriften uten eksperimentering. Form kaker som du presser så flate som du klarer i stekepannen som er dekket av eg godt lag klarnet smør eller ghee som det også heter. Fremgangsmåte på å klarne smør finner du HER!
 
Vil du ha et lettfordøyelig burgerbrød til så tar du utgangspunkt i Svigermors superdeig som du finner oppskrift på HER! og former burgerbrød som etterhever på stekebrettet før steking i en liten time. Krever ca 10-15 minutt steking på 180 grader. Jeg strødde over litt bløtlagte og tørkede sesamfrø, det hører med på et burgerbrød, synes jeg!
Børnene liker godt melkesyregjæra ketchup på og gjerne noen salatbladet og agurkskiver når burgeren monteres. Jeg må ha store mengder rå løk, sennep og helst fersk tomat i tillegg. Oppskrift på ketchupen finner du HER!  
 
Vil du prøve deg på melkesyregjæret sennep kan du ta utgangspunkt i kraftmamma Mariannes oppskrift som du finner  HER!
 
 
 
Tar du deg en raptus i helgen, lager opp burgere og burgerbrød og putter i fryseren, så har du enkel middag i en travel hverdag, for eksempel på en aldeles vanlig onsdag 🙂

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!