Bringebærgele som ble til en ganske så raw pudding

Jeg var på foreldremøte på skolen i går og kom i snakk med en av mødrene, i pausen. Det er en modig kvinne som har tatt opp kampen mot den store norske og uendelige pølse-brus- og-godteri-festen som hele vår barns oppvekst fortoner seg som. Jeg fortalte henne at jeg hadde som mål å eksperimentere meg fram til noe som kunne erstatte den hersens gelèen som mine søte små sluker unna flere liter av i løpet av et år med utallige bursdagsfeiringer. Så inspirert av gårdagens samtale kastet jeg meg over oppgaven. Og her er resultatet:
Eldstemann, og den mest kresne ble utvalgt til testpanelet sammen med treåringen. De spiste opp skålen i en fei, med hver sin skje. Hun utbrøt inn i mellom alle munnfullene: «NAM, det smaker kake, bløtkake og ostekake. Kan jeg få sånn til bursdagen min?» Og helt til slutt; «Kan jeg få mer?»
Desserten smakte utvilsomt godt, men kan på ingen måte sammenlignes med gele. Det ble altså bringebær-pudding, så eksperimentet fortsetter.
Her er oppskriften. Barnetestet og helt uten sukker, melk og mel. Det er til og med supermat i! Den egner seg nok dårlig for barn med frøangst (det er faktisk en del barn som ikke kan like frø i brød, smoothies osv. Voksne også, for den saks skyld), men heldigvis lider ingen her i huset av den syken.
Bringebærpudding
1-1,5 dl vann
2 dl frosne bringebær
2 ss chiafrø (omega-3 og 6 + kalsium, fås kjøp i helsekost eller iherb). Danner geleaktig konsistens når den kommer i kontakt med væske.
1 ts fiberhusk (fra meny eller helsekosten). Danner gelekonsistens i kontakt med væske.
2 ss bjørkesøt (helsekost eller iherb)
8 dråper vanilla cream stevia (kan erstattes med annen søtning f.eks en ss honning, min er kjøpt på iherb)
en skvis sitron
Ha i blenderen et par minutter og sett kaldt en time før servering.
Vaniljesaus
1/2 kopp bløtlagte macadamianøtter (mine ble kjøpt i løsvekt i innvandrerbutikk, men har de sikkert på Meny/Ultra)
1 dl vann
1 ss honning
en skvis sitron
1/2 ts ekte vaniljepulver (helsekost)
Jeg brukte stavmikseren og bearbeidet ingrediensene til de endte opp som en tykk, kremet saus
Nam…Vidunderlig sommerlig!
Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!