Bokhvetecrunch til liten og stor


 Tantebarnet og søsteren min elsker bokhvetecrunchen fra Renè Voiltaire og spurte meg så pent om jeg kunne lage en ladning i dehydratoren. En slik utfordring sier jeg ikke nei til, så jeg har nå prøvd å lage min egen, inspirert av Renè sin 😉

  • 5dl hel bokhvete
  • 2 dl linfrø
  • 1 neve gojibær
  • 3 ss manucahonning, vanlig honning eller yaconsirup (unngå honning for barn under 1 år)
  • 2 ss kanel
  • 2 epler, renset og skåret i små biter
  • en klype himalaya salt
  • 2 ts kardemomme
Alle ingrediensene utenom eplene blandes i en bolle, dekkes med vann med 1 ss sitronsaft eller eddik, og bløtlegges over natten. Skyll blandingen sikkelig et par ganger underveis og bytt vannet. Dette er for å fjerne bitterstoffene i bokhveten og øke næringsopptaket. Ha til slutt i eplebitene.

Spre blandingen tynt ut over bakepapir eller paraflex ark om du har dehydrator og la det tørke til konsistensen er sprø. Jeg tørket mine crunch på 42 grader i dehydrator i 22 timer, men har du ikke dehydrator kan du bruke vanlig stekeovn på 50-55 grader i ca 7 timer. Er lurt å åpne ovnsdøra et par ganger underveis for å slippe ut fuktighet, eller evnt sette en liten pinne i døråpningen slik at du får en liten gløtt, men da må du regne med noen timer ekstra tørketid.
Bryt crunchen i biter og ha over på lufttett boks. Serveres med valgfri melk. Min favoritt er mandelmelk med vanilje!

yumyum :o)

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!