Bøker

FRA JORD TIL BORD

Naturlig og bærekraftig mat

– best på smak – best for helsa – best for klimaet

Har du lyst til å leve sunt og bærekraftig? Lage den beste maten fra bunnen av? Ta vare på tarmhelsa? Da er denne boka for deg!
Jeg jakter på gode råvarer og god helse. Min matfilosofi er basert på tradisjonsmat. Det vil si naturlig mat som kjøtt fra beitefôrede dyr, upasteurisert melkemat, langkokt kraft, fermenterte grønnsaker og selvsankede urter og ville vekster. Her lærer jeg deg hvordan du kan gjøre det samme – på dine premisser.
Du finner over 100 oppskrifter på brødmat, pålegg, kjøtt- og fiskemiddager, vegetarretter og søte saker. Her finnes ikke ultraprosessert mat – alt er skånsomt tilberedt for å ivareta råvarenes smak og helsebringende egenskaper. Boka inneholder også råvareguide, sesongmenyer og oppskrifter på tradisjonsrike konserveringsmetoder som sylting, speking og fermentering.
Fra jord til bord er en skattkiste av matfilosofi, gode smaker, sunnhet og bærekraft. Les den og bruk den og gi deg selv og jorda en ny vår!


Eteriske oljer - for kropp sjel og sinn

Eteriske oljer fra aromatiske planter har vært brukt i folkemedisinen i uminnelige tider. I Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn deler jeg min erfaring med og kunnskap om eteriske oljer, eller aromaoljer som de også kalles, om hvordan de virker og hvordan de brukes. Jeg gir praktiske råd om hvordan hun bruker oljene i hverdagen, enten det er i kremer, i husapoteket, eller i rengjøringen av hus og hjem. Du får oppskrifter på oljeblandinger mot forkjølelse, eksem, urolig søvn, blankt hår, sunn hud, hodepine, tannverk, desinfiserende rengjøring, med mer. For meg er bruk av eteriske oljer i hverdagen også en viktig og sanselig del av en naturlig og grønn livsstil, og mange synes det gjør godt å være omgitt av deilige og beroligende og oppkvikkende dufter i hverdagen.


fermentering

Tenk at vi heldigvis kan påvirke vår egen helse. Våre forfedres metoder kommer nå igjen frem i lyset. Fermentert mat smaker godt, gir matglede, gir en sunnere bakteriebalanse i tarmen, bedre humør og styrker hukommelsen. I denne boken får du over 100 spennende og næringsrike oppskrifter og fremgangsmåter. Lag alt fra surdeigsbrød, vafler og appelsinmarmelade til yoghurt, surkål, kimchi og kombucha. Fermentering er en gammel konserveringsmetode og er ensbetydende med god tarmhelse, matglede og tradisjonelt kosthold. Fermentert mat og drikke er glemte matskatter, og i denne boken øser jeg av min kunnskap om fermentering, samt alle helsefordelene ved metoden og viser hvordan den næringsrike maten har en naturlig plass i vårt moderne kosthold. Jeg bruker rene, ubearbeidede råvarer og forklarer på en enkel måte hvordan du kan tilberede alt fra bunnen av.

Bokanmeldelse Ren Mat


Den moderne jeger

Det jeg oftest hører fra mine lesere er nemlig følgende setning: «Jeg skulle så gjerne levd sånn som du gjør, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få det til.» Ut fra dette behovet fra dere skrev jeg Den moderne jeger. Den komplette bok for å forstå hva bærekraftig mat betyr her i Norge, og den komplette guide for å lære hvordan man leter og jakter på den sunneste, reineste og mest bærekraftige maten. Jeg forteller hvordan du lager deg et nettverk av andre entusiaster og hvordan spise litt mer i sesong. Hva kan du spise av alt du finner gratis i naturen, hvordan du kan være en mini-bonde også på en liten hybel - og hvordan leve som en moderne jeger - også på et lite budsjett. Boken gir i tillegg over 100 oppskrifter som i sum gir deg og dine et sunt og variert kosthold i hovedsak basert på norske råvarer. Boken har fått gode omtaler og brukes også som pensum for ernæringsstudiet på Tunsberg medisinske skole.

Bokanmeldelse Helsemagasinet


Kraft og andre styrkedrikker

Drømmer du om god helse, velfungerende fordøyelse, spenstig hud og glansfullt hår? Med kraft i kostholdet kan drømmen bli virkelighet. Her får du alt om den gode og helsebringende kraften og 50 oppskrifter på herlige styrkedrikker som buljonger, toddyer, supper, tonics og smoothies og bonusinnhold i form av snop og desserter. Jeg lærer deg å lage de grunnleggende kraftbasene, kokt på bein og rester fra kjøtt, fjærfe og fisk, beriket med grønnsaker og urter. Gelatinrik kraft er naturlig styrkende og helsefordelene er mange. Kraft er betennelsesdempende, stimulerer fordøyelsen, styrker immunforsvaret, skjelettet og alle ledd, bedrer søvnkvaliteten, og er kort sagt den best anti-aging-middelet du kan få fordi det bygger opp bindevevet fra innsiden. Å koke kraft er trendy, tradisjonelt og bærekraftig. Kraft – tarmens supermat! 


Høne pøne har to hjem

Hønepøne handler om en av mine høner som har levd på ordentlig. Boken dreier seg om å være dradd mellom to hjem, om det å ikke føle tilhørighet og om det å søke etter kontakt. Vi trenger alle å bli sett. Hønepøne er en bok som gir trøst, men som også gir latter. Lettlest og passer godt for barn mellom 3-8 år.


E-bok: fra jord til bord

En innføring i tradisjonsmat som gir en lettfattelig forklaring på hvorfor riktig behandling av mat er så viktig for næringsopptak og for god helse, samt mine 10 beste tips til et sunt og bærekraftig kosthold. I tillegg får du enkle oppskrifter på kraft, suppe, smoothie, sjokoladepålegg og leverpostei. 


E-bok: sunt snop & snacks

Boken som gir deg mange oppskrifter på søte, salte og syrlige godsaker som kan nytes både til hverdags og til fest. Boken gir deg tips og forklaringer for valg av ingredienser og fremgangsmåter. Oppskriftene gjør det mulig å tilfredsstille både godtemumsen og sunnhetsapostelen i leseren. 


E-bok: fermeNtert mat og drikke

En grunnbok i melkesyregjæring. Boken byr på mange og grunnleggende oppskrifter på hvordan melkesyregjære blant annet korn, grønnsaker og melk, til velsmakende og lettfordøyelige retter som hele familien kan ha glede og nytte av. 


E-bok: fra jord til bord – tre i en

Her er alle e-bøkene mine samlet i en bok: Fra jord til bord, Sunt snop & snacks og Fermentert mat og drikke – mine favoritter!