BARNEBOKEN MIN HØNEPØNE HAR TO HJEM

Historien om Hønepøne er like aktuell i dag som den var for to år siden, da den fineste høna jeg har kjent beriket livene våre med sine daglige besøk. Hun skulle absolutt legge sine daglige egg her inne, først på rommet til min ene datter men etter noen måneder valgte hun badet. Jeg opplevde at hun følte seg dradd mellom flokken sin i hønsehuset og oss her i storhuset. Som om hun ikke helt visste hvor hun skulle være, fordi hun likte seg begge steder men også følte seg litt utenfor på begge steder. Hun banket hver morgen på vindusruta med nebbet og ville inn. Jeg skrev historien om Hønepøne i høstferien da jeg var alene hjemme med minstemor. Mannen og de andre barna var i Nord-Norge hos familien der.

Da jeg hadde skrevet boken og andre leste den, så fikk jeg stadig samme tilbakemelding om at historien om Hønepøne er fin for barn som har to hjem, når mor og far har skilt lag. Jeg hadde aldri tenkt på historien på denne måten da jeg skrev den, men nå vet jeg at den kan gi trøst og ro til barn i en slik livssituasjon og det er utrolig fint å tenke på at jeg har skapt noe som kan være til hjelp for andre.

Det kan godt hende at det var underbevisstheten min som gjorde at jeg skrev boken slik jeg gjorde. Jeg er selv et skilsmissebarn. Vel, jeg er voksen nå, men barnet i meg husker følelsen fra den tiden som om det var i går. Pappa forsvant ut av livet mitt og flyttet langt bort. Jeg ble fylt av et tomrom som kanskje enda er der noen ganger, selv om jeg er voksen. Men jeg har laget denne boken sammen med pappa, for han har illustrert den med sine fine akvareller. I den prosessen fyltes tomrommet med noe godt og som gjorde at jeg følte meg hel.

I vinter var jeg og min mann separert i to måneder. Han var ikke lenger mannen min og hadde kjøpt seg nytt hus og flyttet ut- før vi klarte å finne ut av hva som ødela for oss. Nå reparerer vi og det føles godt og riktig for hele familien, selv om jeg er sikker på  at det også kan være til det beste for noen å gå hver sin vei. Og at barn kan ha det godt og føle seg trygge i to forskjellige hjem.

Mitt juleønske er at alle barn kan føle seg hjemme der de skal tilbringe jula. Det er vi som er voksne som skaper denne tryggheten, de klarer det ikke selv!

Boka Hønepøne har to hjem finner du i min nettbutikk.

Kategori: Kategori: Hele mennesket, Livskunst

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!