DEHYDRERTE BANAN OG MANDELKJEKS

Her er oppskriften på mine raw food kjeks som går unna som varmt hvetebrød her i hus. Har laget dem i årevis, blir aldri lei. De er rett og slett vanedannende og funker att på til som lørdagsgodis.

Oppskrift dehydrerte banan- og mandelkjeks!

4-6 godt modne bananer
2 dl bløtlagte mandler. Les om bløtlegging, hvordan og hvorfor HER!
2 ss linfrø

Blend det hele i en god blender til en tykk grøt. Bre massen utover et paraflexx-ark eller et bakepapir om du ikke har dehydrator. Vil du ha dem tynnere kan du fordele massen utover to brett. Jeg bruker slikkepott til å bre det jevnt utover og lar det være ca 0,5 cm tykt. Ønsker du å skaffe deg en tørkemaskin/dehydrator så kjøper du den hos for eksempel Clas Ohlson eller Sanabona. Det er kanskje min favorittdings på kjøkkenet og brukes til alt fra kjeks, knekkebrød, snop, jerky, lever og sopp.

Bruk en kniv til å dele den bløte massen i ønskede ruter. Du lager da små spor i massen som gjør at du lett kan knekke dem i biter når de er ferdige. Tørk ved alt fra 42 grader (om du ønsker raw food) til 57 grader i tørkemaskin eller stekeovn til de er knusktørre og sprø. Knekk litt i kanten for å sjekke om de er tørket. Det tar ca 12 timer i dehydrator. Kortere tid i stekeovn ved høyere temperatur.

Oppbevares i tett boks i ca 14 dager.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!