ARME RIDDERE

Når min eldste på 10 år kommer hjem fra skolen, og oftest har med seg en eller annen venninne, så er det to varianter mat som blir laget på kjøkkenet; arme riddere eller omelett. For det er gjerne et par timer til middagen blir servert og fint med litt påfyll i mellomtiden.

Jeg lagde arme riddere selv da jeg var barn, syntes det var kjempegodt, men da i en noget mer usunn variant enn den min datter lager.

Har du en tørr brødskalk du ikke er fristet til å fortære, så er det to lure ting du kan gjøre med den; grovraspe den til brødkrumme som du kan bruke til å panere fisk og kjøtt eller drysse på toppen av f.eks fiskegrateng. Eller du kan lage arme riddere. Sikkert mange andre fine måter å bruke gamle brødrester på også, kom gjerne med tips i kommentarfeltet om du har noen gode vrier.

Å lage arme riddere er rasende enkelt. Lager en oppskrift på det sånn for ordens skyld, men her kan du bruke all verdens fantasi og smakskombinasjoner.

Oppskrift Arme riddere!
2 egg
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts allehånde
et dryss stevia
en klype uraffinert mineralsalt

Visp ingrediensene godt sammen med en gaffel eller ballongvisp og dynk 4 tynne brødskiver godt i blandingen.

Varm opp en jernpanne, tilsett rikelig med ghee eller kokosolje og stek på medium varme, på begge sider, til skivene er gylne og fine.

Du kan toppe med lønnesirup (den amerikanske vrien) eller syltetøy eller du kan bruke saltpålegg eller noe annet som frister deg mer.

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!