Anders Nordstad, vinner av Matprisen: ÅRETS FORMIDLER!
Anders Nordstad vant nylig MATPRISEN, ÅRETS FORMIDLER. I den forbindelse får du en funklende ny episode i podcasten min, med selveste vinneren som gjest. Trolig fordi han viser oss Matsystemet på en måte som de færrste forbrukere kjenner til. Han formidler livsviktig informasjon om det viktigste vi alle deler, nemlig maten vår.
Anders Nordstad er nok for de fleste, som er gamle nok, kjent som en rasende god midtbanespiller i tippeligaen på 90-tallet, spilt for Stabekk og i tippeligaen.
Han har også vært generalsekretær i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, men i mars 2022 så gikk han av som generalsekretær og «went on fire» på FB og Instagram under navnet Anders Nordstad blogg.
Denne episoden ble spilt inn før han ble kåret, så jeg gratulerer han herved med den gjeve prisen. Den er vel fortjent, og hans evner til åformidle Matsystemets skulte sider på en forståelig måte slik at vi som forbrukere kan ta bedre og informerte val, er unik.
Vi snakker om:
Hvorfor Anders Nordstad har et så stort engasjement for å løfte frem alt som ikke fungerer i norsk matproduksjon
Effektivitetskravet i jordbruksforhandlingene
Hvordan står vi i Norge rustet i møte med økonomiske kriser
Selvforsyningen vår er på laveste nivå, på verdensbasis
Hvordan er mulig å drive handel som er mer bærekraftig enn i dag?
Dagligvarekjedenes drivkraft
Mat er mye mer enn fravær av sult
De multinasjonale store selskapene bak den ultraprosesserte maten.
Anders sine beste råd til den bevisste forbruker
Hva som gjorde at Anders ikke ble en bedre fotballspiller enn det han ble
Hvorfor Anders mener det er uheldig å peke ut talenter i tidlig alder
Anders sine beste råd til idrettsutøveren som ønsker å bli best
Og mye mye mer. Jeg håper du vil like episoden og at du finner kontoen hans og følger han og gratulerer han med prisen. Jeg lover du vil lære mye av å følge denne mannen.
Her er podcastepisoden på Spotify og du kan ellers finne den der podcaster kan lyttes til:
Oppskrift på Anders Nordstad sin legendariske Brune lapskaus
800 g storfekjøtt
Smør
6 dl oksekraft
4 gulrøtter
2 løk
1 persillerot
1/3 sellerirot
½ purre
500 g poteter
Salg
Kvernet pepper
Frisk persille
Flatbrød
Del kjøtt i terninger og salte og pepre godt først. Stek kjøtt i smør i en jerngryte og tilsett løk mot slutten. Tilsett kraft og la det putre i 30 minutter. Koketiden bruker du til å kutte alt annet i terninger. Ha så i grannsaker og la det koke sammen med kjøttet i 20 minutter, men gjerne lengre. Bruk litt salt og ganske mye pepper. Serveres med persilledryss og flatbrød.