Allround tomatsaus- Meat Free Monday
I dag kan du velge å støtte Meat Free Monday og for eksempel teste ut denne nydelige tomatsausen. Denne fungerer som base til det meste; pizza, lasagne, ostesmørbrød osv… Sausen er også god i all sin enkelthet med pasta og litt revet enzymrik parmesan eller raw vegan parmesan av knuste gresskarkjerner og salt. Store biter squash stekt i olivenolje og krydret med salt og pepper og rosmarin, er også godt å blande i pasta og tomatsaus. Her er det bare fantasien som kan begrense deg.
1 løk
4 fedd hvitløk
1 gulrot
2 ss tomatpure
1 pakke hakkede tomater
2 ss basilikum
2 ss oregano
1 ss rosmarin
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
Finhakk løk og hvitløk og surr i olivenolje på svak varme i ca 5 minutt. Ha i raspet gulrot og 2 ss tomatpure og surr videre ett par minutter til. Ha så i en pakke/boks økologiske hakkede tomater og krydderet. La det stå og putre på svak varme i minst en halvtime for best smak, men har du dårlig tid er det nok med 10-15 minutt. Ha gjerne lokk over den første tiden og ta av lokket de siste 10 minuttene.
Enjoy!
PS! Minner om matkurset mitt kommende lørdag. Hiv deg med om du kan, det er ennå et par ledige plasser :o)