17.mai smoothie i rødt, hvitt og blått

Inspirert av fargene i det Norske flagget har jeg mekka sammen en nærende og energigivende smoothie som skal inntas før vi skal gå i tog i morgen tidlig. Det er godt med litt supermat i kroppen, som motvekt til all anti-supermat som skal inntas resten av dagen…

Jeg liker å gjøre smoothies om til et lite måltid ved å tilsette litt protein og fett. Da opplever jeg at det sitter lenger i systemet, ettersom blodsukkeret holdes mer stabilt.
1/2 liter vann eller upasteurisert melk/kefir/yoghurt7maldelmelk/havremelk/rismelk
2 dl jordbær
2 dl blåbær
1 banan
1ss chiafrø (rike på omega -3 og -6, protein og kalsium)
2 ss aktivert bygg (mye næring og langsomme karbohydrater, lav GI)
2 ss kokosrasp
1 ss hamp protein pulver
1 ss extra virgin kokosfett (godt for hjernen og immunforsvaret)
evt. et par ferske dadler eller et par dråper stevia for ekstra søtning om ønskelig.

Denne miksen danner en smakfull og passe søt superdrikk  full av vitaminer, antioksidanter, protein og godt fett, som de tre eldste liker godt. Minstemann får samme miksen utenom chiafrø, ettersom frø er vanskelig å fordøye for små barnetarmer de første par leveåra. Jeg er også forsiktig med mandelmelk og annen nøtte/rismelk enda.

Hjemmelagde pølsebrød. Ikke akkurat supermat, men jeg lurte litt havregryn og sesamfrø i deigen som ellers bestod av speltmel, blå fersk gjær og vann. De fikk heve i mange timer og resultatet ble myke og luftige brød, som er en tanke sunnere enn kjøpebrød. Eldstemann mener disse brødene dufter deilig i forhold til kjøpebrød som hun synest lukter fis(kniseknis).

Ha en strålende 17. mai!
Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!